Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ: «ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ Ή ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;»

Περισσότεροι από 800 φίλοι του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» παρακολούθησαν την ομιλία του υπ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου. Παρόντες, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Δήμαρχοι Εύοσμου Δημήτριος Χατζηβρέττας και Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας, ο πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής.
Στην ομιλία του, ο κ. Ψωμιάδης ξεκαθάρισε ότι στα τοπικά θέματα και στα προβλήματα της καθημερινότητας, δεν είναι με κανένα κόμμα. Είναι με την Αυτοδιοίκηση, είναι με τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. «Για να κερδίσουμε το αύριο πρέπει να καταργήσουμε», όπως επισήμανε, «τις κομματικές γραμμές. Να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος». Όπως τόνισε «οι πολίτες απαιτούν έναν περιφερειάρχη που θα γίνει η φωνή της Μακεδονίας στα κέντρα των αποφάσεων, στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες ή οπουδήποτε αλλού χρειαστεί. Έναν περιφερειάρχη που θα λέει τα πράγματα απλά, σταράτα, μπεσαλίδικα. Καθαρές ντόμπρες κουβέντες».
Αναφερόμενος στη Κεντρική Μακεδονία υποστήριξε πως μπορεί να γίνει πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα. «Ο τόπος μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Διαθέτει φυσικά χαρίσματα, μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορία και πολιτισμό. Είναι τώρα η ώρα, να κινητοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και τις αρετές μας» συμπλήρωσε.
Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη και να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια, τους πόρους για την περιφερειακή ανάπτυξη και την πρόοδο, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία, στην παιδεία, στην ανάπτυξης και στην επιχειρηματικότητα. «Η εμπειρία και η αποτελεσματικότητα», όπως είπε, «είναι τα όπλα μας ενώ οδηγός μας, τα οκτώ χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, με τεράστιο έργο στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης».
Ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη έκανε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, υποστηρίζοντας πως «Ο στόχος είναι ένας: Να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία πρότυπο ανάπτυξης για όλα την Ελλάδα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ίσως η μοναδική Περιφέρεια της χώρας, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί ισόρροπα». Προς αυτή τη κατεύθυνση τόνισε την ανάγκη για ολοκλήρωση των μεγάλων έργων του νομού Θεσσαλονίκης, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και θα αυξήσουν την επιχειρηματικότητα. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο έργο του Παναγιώτη Ψωμιάδη: «Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στα οχτώ χρόνια διοίκησής του, κατόρθωσε αυτό που για πολλούς Νομάρχες ήταν ακατόρθωτο. Με τα λίγα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του, να πετύχει πολλά πράγματα. Αυτός θα είναι και ο γνώμονάς μας για τη συνέχεια στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. Να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που υπάρχει, να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε για το νομό μας, να τολμήσουμε να συγκρουστούμε με όποιον βάλει εμπόδια στο έργο μας» κατέληξε.
  
 Όποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ενδιαφέρονται, μπορούν να "κατεβάσουν" προμονταρισμένο υλικό από την ομιλία στον Εύοσμο σε ποιότητα DVD (720-576 PAL 4-3) από την παρακάτω διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου