Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

Σε περισσότερους από 900 δημότες του δήμου Σιντικής μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος λίγο νωρίτερα συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο. Τον κ. Ψωμιάδη συνόδευε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ενώ το παρόν έδωσαν οι δήμαρχοι Σιδηροκάστρου κ. Σπάτσης, Κερκίνης κ. Ιακωβίδης, Στρυμωνικού κ. Ρίζος, Σκουτάρεως κ. Τατούδης, Λευκώνα κ. Γεωργιάδης, οι βουλευτές ΝΔ κ. Θ. Λεονταρίδης, κ. Αικ. Κόλλια – Τσαρουχά και κ. Αν. Καρυπίδης, οι πρώην βουλευτές ΝΔ κ. Χαϊτίδης και Τσιπλάκης καθώς και δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε συγκινημένος, στον ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον τολμηρό Σερραίο πολιτικό που πέτυχε – όπως είπε- το ακατόρθωτο, να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδας και να κερδίσει την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού. «Η Ελλάδα χρωστάει στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόοδο και στην ενότητα του τόπου» είπε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιστολή του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992 στους αρχηγούς των κρατών μελών της τότε ΕΟΚ και στην οποία αναφερόταν στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ζήτησε από τους κατοίκους των Σερρών να συμβάλλουν με τη ψήφο τους στην υλοποίηση της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, τονίζοντας πως για να κερδηθεί ο αγώνας, πρέπει να καταργηθούν οι κομματικές γραμμές. «Είμαι με την αυτοδιοίκηση, είμαι με τους πολίτες, είμαι με τις τοπικές κοινωνίες. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα» τόνισε χαρακτηριστικά. Επισήμανε πως οι πολίτες απαιτούν μία Αυτοδιοίκηση που δεν παραπατά, που ξέρει να διεκδικεί, που μπορεί να βγάλει τον τόπο από το τέλμα.
Ενωμένοι όπως είπε μπορούμε να κάνουμε πολλά. «Ήρθα για να πάρω δύναμη από εσάς και εσείς από εμένα». Το μήνυμα από το ακριτικό Σιδηρόκαστρο είναι πως «η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν  διαπραγματεύεται. Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Τέλος». Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε πως δεν υπάρχουν σήμερα κομματικά χρώματα, «το χρώμα είναι ένα και αυτό είναι της Ελλάδας».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, αναφέρθηκε στο οικονομικό τέλμα που έχει περιέλθει η χώρα μας και η περιοχή, τονίζοντας πως η μοναδική διέξοδος είναι η ανάπτυξη. «Την ανάπτυξη μπορεί τώρα να διαχειριστεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με σθεναρή μαχητική ανυποχώρητη διεκδίκηση, με συνετή και εύστοχη δράση» είπε. Αναφέρθηκε, επίσης, στην εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» που παρά τη προχειρότητα -όπως επισήμανε- της σύνταξής του και τις σκοπιμότητες που επηρέασαν την τελική του διατύπωση, αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ «ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ» ΑΠΌ ΤΟ PPSOMIADIS.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου