Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα της ΝΔ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την υποψηφιότητά μου άνοιξα μια πόρτα. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι. Χτύπησα γροθιά στο κατεστημένο και στο μαχαίρι, στη λεπίδα. Προσπαθώ να μεταφέρω το φιλότιμο του Έλληνα στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής μας ζωής. Καιρός είναι να ακουστεί η φωνή της αυτοδιοίκησης, η φωνή της περιφέρειας.
Τα κόμματα δεν ανήκουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ανήκουν στο λαό. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ξαναγυρίσουμε στο λαό. Κι όπως τόνισα τις τελευταίες μέρες, σ’ αυτή τη ζωή ας μην υποτιμά κανείς τον διπλανό του. Εμείς της ΝΔ υποτιμήσαμε τα τελευταία χρόνια τον σημερινό Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την παράταξη που μας κυβερνά. Κάναμε λάθος. Οι άνθρωποι ξεκίνησαν μια χαρά -πλην μερικών αποφάσεων, τις οποίες καταγγείλαμε, όπως π.χ. την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Από κει και πέρα όμως, αν αγαπάμε την πατρίδα μας πάνω από τα κόμματα, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση για ένα διάστημα, μία περίοδο χάριτος. Είναι κυβέρνηση της Ελλάδας, δεν είναι κυβέρνηση μιας συγκεκριμένης παράταξης και έχουμε όλο το χρόνο να τη δοκιμάσουμε, να την κρίνουμε, να τη χειροκροτήσουμε, να την κατακρίνουμε, να την καταγγείλουμε.
Αυτό το παιχνιδάκι που παρακολουθούμε τα τελευταία 20 χρόνια, να κάνουμε εκλογές όποτε θέλουμε και όποτε μας συμφέρει, πρέπει να σταματήσει. Στο τέλος της τετραετίας πρέπει να κρίνονται όλοι».


Αναφερόμενος στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, ο κ. Ψωμιάδης είπε:
«Προσωπικά εύχομαι η νέα κυβέρνηση να κάνει τομές και στην τοπική και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Αυτό που δεν έκανε η παράταξη που κυβερνούσε μέχρι πρότινος, να το κάνει η σημερινή. Αυτές είναι μεγάλες τομές, αυτές είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Από κει ξεκινάει η επανίδρυση του κράτους.
Και κάποια στιγμή οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι μας ότι η αυτοδιοίκηση έχει λόγο. Η αυτοδιοίκηση είναι αυτή που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του. Πρέπει κάποιοι να ανοίξουν τα αυτιά τους και την αγκαλιά τους και να μας δεχτούν.
Αν θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι».

1 σχόλιο:

  1. αναρτηστε τα ονοματα που υπεγραψαν για την υποψηφιοτητα του νομαρχη για να ξερουμε πιοι ειναι φιλοι μας.καλη δυναμη κ καλη επιτυχια.μιχαλης σαραφης του αλεξ.ΕΠΑΝΟΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή