Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΡΟΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ»

Την βουλευτή και συνυποψήφιά του για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δέχθηκε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 8:30' το πρωί, στο γραφείο του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος της ημίωρης συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε: «Με εντυπωσίασε το ενδιαφέρον της κ. Μπακογιάννη για τα προβλήματα που απασχολούν το νομό μας. Η κ. Μπακογιάννη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατασκευή του νέου νομαρχιακού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη. Από και και πέρα, ενωμένοι ξεκινάμε, είμαστε αδελφωμένοι, ενωμένοι θα τερματίσουμε». Από την πλευρά της, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Συζήτησα με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον και για τις αλλαγές που θα προκύψουν από τις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες οφείλουν να είναι προϊόν σοβαρότατης διαβούλευσης μεταξύ ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ και Υπουργείου Εσωτερικών. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με το Νομάρχη το πρόβλημα που προκύπτει για τις νομαρχιακές και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις από τις απολύσεις των εργαζομένων στα Stage. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, που παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα, το οποίο ο κ. Ψωμιάδης έχει αναδείξει προσωπικώς. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές ανάγκες αλλά δείχνουν τάσεις απλού ρεβανσισμού, είναι πολιτικές που έχουν μόνο κόστος, χωρίς κανένα αποτέλεσμα». Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς κρίνετε τα νέα μέτρα για την πρόσληψη στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Το να βγαίνει κανείς και να δηλώνει υπέρ του ΑΣΕΠ, δεν μπορεί να βρει κανέναν που θα διαφωνήσει. Υπάρχουν όμως πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα: Αν αυτή η δήλωση είναι απλώς ένα άλλοθι για την πολιτική των απολύσεων που θα ακολουθηθεί. Δεύτερον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ποιοι είναι οι ρυθμοί με τους οποίους γίνονται οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ. Για παράδειγμα. Πριν από λίγο μιλούσα με το Νομάρχη για τις προσλήψεις στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης – τη δεύτερη μεγαλύτερη νομαρχία της Ελλάδος. Ο κ. Ψωμιάδης έχει εδώ και τέσσερα χρόνια ζητήσει να κάνει πρόσληψη από το ΑΣΕΠ. Και για τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να καλύψει τις θέσεις. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η Νομαρχία θα κλείσει χωρίς εργαζόμενους; Αυτός ήταν ο λόγος που κάποτε το ΠΑΣΟΚ είχε εφεύρει τις προσλήψεις με τις συμβάσεις, τις οποίες εμείς, όταν γίναμε κυβέρνηση, κληρονομήσαμε και προσπαθήσαμε να εξισορροπήσουμε με τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Λυπούμαι για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται σήμερα οι αποφάσεις. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους χιλιάδες παιδιά, τα οποία σε τελική ανάλυση δεν φταίνε σε τίποτε και δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές –όχι τις πολιτικές- ανάγκες που υπάρχουν στις αυτοδιοικήσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Επειδή είμαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος για τις προσλήψεις, θέλω να σας πω ότι, αν η ΝΔ καθυστέρησε αποφάσεις, η νέα κυβέρνηση ασελγεί πάνω στα νιάτα και είναι ομιχλώδεις οι προτάσεις της πάνω στο θέμα των προσλήψεων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς σχολιάζετε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου από μέλη και όχι φίλους του κόμματος;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχουμε υπογράψει όλοι μία συμφωνία. Η συμφωνία αυτή λέει για μέλη που μπορούν να εγγραφούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, την ώρα δηλαδή της εκλογής. Από κει και πέρα, εγώ δεν θέλω να ξαναμπώ στη συζήτηση της διαδικασίας. Υπάρχει μια κεντρική επιτροπή, οι προτάσεις θα κατατεθούν εκεί και η κεντρική επιτροπή θα αποφασίσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η απόρριψη δηλαδή εκ μέρους του κ. Σιούφα ήταν σωστή;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο κ. Σιούφας στάθηκε στα συμφωνηθέντα και στην υπογραφή που και οι τέσσερις βάλαμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς τι υπογράψατε;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εγώ απάντησα ότι έχω υπογράψει ένα κείμενο. Το κείμενο είναι σαφές, μιλάει για μέλη. Από κει πέρα θα πάμε στην κεντρική επιτροπή και ό,τι αποφασιστεί εκεί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Εγώ έμαθα να σέβομαι την υπογραφή μου. Συζητώντας, όμως, με την κοινωνία, με τον κόσμο της ΝΔ, διαμόρφωσα την άποψη ότι πρέπει να επιτρέψουμε σε όποιον το επιθυμεί να προσέλθει και να ψηφίσει για το νέο πρόεδρο μέχρι και την ημέρα της εκλογής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Από κει και πέρα στην κεντρική επιτροπή θα καταθέσουμε τις απόψεις μας και η κεντρική επιτροπή θα αποφασίσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει δίκιο δηλαδή ο κ. Αβραμόπουλος που διαμαρτύρεται;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Όλοι έχουμε δίκιο σ’ αυτή την παράταξη. Το θέμα είναι πού θα το βρούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου