Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ: «ΘΕΛΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;»

Νέα επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Σιούφα έστειλε σήμερα το πρωί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Με την επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης εμμένει στην άποψη ότι πρέπει να επιτραπεί «σε όποιον το επιθυμεί να προσέλθει και να ψηφίσει για το νέο Πρόεδρο μέχρι και την ημέρα της εκλογής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας». «Στη Νέα Δημοκρατία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δεν δικαιούμαστε να έχουμε στεγανά. Ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή ήττα της 4ης Οκτωβρίου δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε το μήνυμα της βάσης που ζητά απεγνωσμένα εδώ και χρόνια να ακουστεί η φωνή της» τονίζει μεταξύ άλλων.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα σας δηλώνω ότι τιμώ την υπογραφή μου αλλά συζητώντας με την κοινωνία διαμόρφωσα μία θέση στην οποία εμμένω. Μία θέση την οποία επανειλημμένα έχω εκφράσει και με δημόσιες δηλώσεις μου ότι, δηλαδή, πρέπει να επιτρέψουμε σε όποιον το επιθυμεί να προσέλθει και να ψηφίσει για το νέο Πρόεδρο μέχρι και την ημέρα της εκλογής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, προσκομίζοντας απλώς την ταυτότητά του και καταβάλλοντας τη συμμετοχή των 2 ευρώ.
Στη Νέα Δημοκρατία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δεν δικαιούμαστε να έχουμε στεγανά. Ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή ήττα της 4ης Οκτωβρίου δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε το μήνυμα της βάσης που ζητά απεγνωσμένα εδώ και χρόνια να ακουστεί η φωνή της. Επίσης, τονίζω ότι το αποτέλεσμα δείχνει από μόνο του τον ένα και μοναδικό δρόμο: εκλογή προέδρου με απολύτως ανοιχτή διαδικασία διότι αν ο νέος Πρόεδρος δεν έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση τότε δεν θα μπορέσει να ηγηθεί νικηφόρα της παράταξης.
Τέλος, θεωρώ ότι σε μια εποχή που η κοινωνία, η νέα γενιά στέκει αποστασιοποιημένη από την πολιτική, εμείς πρέπει να την πείσουμε ότι έχει φωνή, έχει ρόλο, μπορεί να επηρεάζει αποφάσεις, μπορεί να παρεμβαίνει. Φοβάμαι ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καταφέρουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα που μας έθεσε ο λαός στις 4 Οκτωβρίου: θέλουμε ή δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία;

Με τιμή,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου