Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

Είναι μεγάλη η συγκίνηση φίλες και φίλοι, γιατί έχω κοντά μου απόψε όλα τα πρόσωπα που αγαπώ.
Τη γυναίκα μου, τις κόρες μου, τον αδελφό μου, τους συγγενείς μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, όλους εσάς, που τριάντα χρόνια τώρα με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας.

Όμως, αυτή τη ξεχωριστή για μένα βραδιά, επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ κάτι.
Απόψε, θα ήθελα κοντά μου τους γονείς μου και τον αδελφό μου το Λεωνίδα, και να τους πω, πως εκπληρώνω την υπόσχεση που τους είχα δώσει:
Να ανεβώ με τη ψυχή και την αγάπη του λαού ψηλά, χωρίς να ξεχάσω από πού ξεκίνησα.
Να κοιτάξω στα μάτια τους βαρόνους της πολιτικής και να τους αποδείξω, πως και ένα παιδί της προσφυγιάς, ένα παιδί της αλάνας, δικαιούται να διεκδικήσει και να κερδίσει το όνειρο!
Ξεκινήσαμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι ονείρων φίλες και φίλοι, το ταξίδι των δικών σας ονείρων. Των ονείρων που ζητούν ένα καλύτερο αύριο, που πιστεύουν και στηρίζουν την υποψηφιότητά μου. Είναι το πιο ονειρεμένο ταξίδι της ζωής μου, είναι το δικό μας ταξίδι!

Φίλες και φίλοι,
Μετά το συνέδριο του κόμματός μας, το κλίμα άλλαξε.
Και σήμερα όλο και περισσότεροι δήμαρχοι, νομάρχες, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη, όχι μόνο από τη βόρεια Ελλάδα αλλά από ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, μας στηρίζουν και μας ψηφίζουν! Γιατί ο κόσμος θέλει να ακούει αλήθειες. Θέλει να ακούγεται η δική του φωνή στα κέντρα των αποφάσεων.
Ξέρω καλά πως η παρουσία μου ενοχλεί.
Δεν ανήκω σε καμιά πολιτική δυναστεία, δεν διεκδικώ κληρονομικά δικαιώματα.
Αγωνίζομαι τριάντα ολόκληρα χρόνια για την παράταξη και τις αξίες της πατρίδας μου.
Έμεινα όρθιος όλα αυτά τα χρόνια, αποφεύγοντας αρπαχτικά της πολιτικής και του δημοσιογραφικού χώρου.
Στα δύσκολα, όταν κάποιοι κρύβονται, ήμουν και είμαι μπροστά.
Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα γαλόνια, οι καρέκλες και τα προσωπικά οφέλη.
Δεν σέρνομαι και δεν σύρθηκα στα πόδια κανενός.
Φίλες και φίλοι, θα το πω για μία ακόμη φορά: Δεν έβαλα υποψηφιότητα για να φύγω αλλά για να μείνω. Και θα μείνω.

Παραμένω στρατιώτης της αυτοδιοίκησης.
Είμαι υπερήφανος για το έργο που προσφέρουμε μαζί με τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, δεν χαϊδεύουμε αυτιά, απόλυτη προτεραιότητα μας παραμένει το συμφέρον και η ευημερία των πολιτών του Νομού.

Πριν από δύο μήνες υποτιμήσανε το Γιώργο Παπανδρέου, υποτιμήσανε και εμένα.
Τη μία λένε θα πάει με τον Αντώνη, την άλλη λένε στηρίζει τη Ντόρα. Λέτε να σκέπτομαι ποιον θα ωφελήσω περισσότερο;
Δεν μπήκα σ’ αυτήν την κούρσα για τους άλλους. Μπήκα για να εκφράσω τον απλό Νεοδημοκράτη, όλους εσάς, τον προδομένο και πικραμένο λαό της Νέας Δημοκρατίας.

Με ρωτούν σε ποιον θα δώσω το δικό μου δαχτυλιδάκι. Τους απαντώ: Το έχω δώσει ήδη στην κόρη μου. Δαχτυλίδια φοράνε οι πρίγκιπες και εγώ τους πρίγκιπες και τα χανουμάκια τους έχω καταγγείλει προ πολλού!
Γιατί οι γαλαζοαίματοι με τους γαλαζοαίματους κι εγώ με το λαό!
Εσείς, ο λαός της Νέας Δημοκρατίας, δεν είστε αγέλη προβάτων, έχετε και κρίση και συνείδηση.
Εγώ θέλω έναν κόσμο ελεύθερο, να μπορεί να λέει αυτό που θέλει μέσα στο κόμμα και να ψηφίζει ότι θέλει.
Χωρίς πιέσεις, μακριά από πολιτικούς κηδεμόνες.

Αγαπητοί φίλοι,
Εγώ πάντα έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους, πάντα μιλούσα καθαρά, πατριωτικά, παλικαρίσια, μπεσαλίδικα. Να τα καταλαβαίνει ο κόσμος. Χωρίς στρογγυλέματα, χωρίς περιτύλιγμα, χωρίς χαμόγελα.

Αποδείχτηκε ότι εγώ δεν ήμουν μέρος του προβλήματος. Δεν ήμουν ο γραφικός. Κάποιοι άλλοι απεδείχθησαν γραφικοί, ανίκανοι, άκαπνοι, αδιάφοροι, απεδείχθησαν τραγικοί, αφού μας έφεραν σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση.
Είκοσι μήνες φώναζα, έστελνα μηνύματα όπως και άλλοι φυσικά. Δυστυχώς, δεν μας άκουγε κανείς. - Κακές νοοτροπίες, αλαζονικές συμπεριφορές, λάθος άνθρωποι, κατάχρηση εμπιστοσύνης, κλειστές πόρτες, κατεβασμένα τηλέφωνα, εσφαλμένη επικοινωνιακή πολιτική, διέκοψαν κάθε επαφή με τη ψυχή και την καρδιά της ΝΔ, τον υπέροχο κόσμο μας, και οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό.

Είμαι θυμωμένος κυρίες και κύριοι.
Είμαι θυμωμένος με αυτούς που συνεχίζουν να ντροπιάζουν την παράταξή μας μετατρέποντας τα τηλεοπτικά παράθυρα σε αρένα. Ξιφουλκούν κάθε βράδυ βουλευτές και στελέχη στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Είμαι θυμωμένος με όλους αυτούς τους κομματικούς μανδαρίνους που κρατούν την παράταξη εγκλωβισμένη στη μετριότητα και μας εξευτελίζουν, εξευτελίζουν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας.
Είμαι θυμωμένος με τους διορισμένους, που αντί να προστατέψουν τον Καραμανλή, προκάλεσαν το κοινό αίσθημα και σκανδάλισαν με τις πράξεις τους.
Είμαι θυμωμένος, φίλες και φίλοι, με αυτούς χώρισαν τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες σε παιδιά και αποπαίδια.
Με αυτούς, που τεμάχισαν την παράταξη, τυφλωμένοι από την έπαρση και την αλαζονεία τους.
Γύρισα όλη την Ελλάδα μας, ακούω παντού παράπονα, βλέπω απογοήτευση και οργή.
Πτωχεύσαμε φίλες και φίλοι, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στις αξίες. Θαρρείς και ήμασταν υπνωτισμένοι έξι χρόνια.
Ξεχάσαμε τα μέλη μας και τις Τοπικές Οργανώσεις, προδώσαμε τη νεολαία, την κοροϊδέψαμε.
Αφήσαμε την Αστυνομία στο έλεος των κουκουλοφόρων.
Εγκαταλείψαμε την αγροτιά, τους εργάτες, απογοητεύσαμε τους μικρομεσαίους.
Ήμασταν μια φοβισμένη κυβέρνηση.

Με πιο δικαίωμα κύριοι, μας κάνατε κάποιοι να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Νεοδημοκράτες;
Ο Καραμανλής σας έφταιγε; Ευτυχώς που ήταν κι αυτός. Όμως τι μπορούσε να κάνει όταν τον πρόδωσαν οι άνθρωποι που ο ίδιος τίμησε με την εμπιστοσύνη του;
Έξι χρόνια είχαμε γυρισμένη την πλάτη στην κοινωνία και σήμερα, κάποιοι, δεν θέλουν να ξεφύγουμε από το μίζερο παρελθόν.
Θέλουν τους λίγους. Όχι τους πολλούς. Όμως οι πολλοί βγάζουν τις κυβερνήσεις. Τους πολλούς τους φοβούνται αυτοί που δεν έχουν φίλους.
Όμως οι φίλοι είναι πολλές φορές πιο καλοί από τα αδέρφια.

Κάναμε έργο μα δεν το προβάλαμε. Επί έξι ολόκληρα χρόνια τα περισσότερα ΜΜΕ χτυπούσαν τον Καραμανλή και την κυβέρνηση καθημερινά, κι εμείς καθόμασταν και κοιτούσαμε αδιάφοροι, ανίκανοι, αδύναμοι να περάσουμε τις αλήθειες στο λαό.
Ήταν βλέπετε και τα ΟΧΙ του Καραμανλή στα αφεντικά της παγκοσμιοποίησης.

Κυρίες και κύριοι,
Κουράσαμε τον κόσμο μας.
Έξι χρόνια τρώγαμε τη σάρκα μας.
Αν η Ελλάδα είναι η Πατρίδα μας, τότε η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μας και θα έπρεπε να το φροντίζουμε.

Σας θυμίζω τι έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό. Την πατρίδα με τους ανθρώπους.

Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ σήμερα τι κάνει; Καταργεί, χωρίς αντιπολίτευση, τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Από το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου, φτάσαμε στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, με την κυβέρνηση να βάζει ακόμη πιο βαθιά το χέρι της στην τσέπη του πολίτη.

Ήδη ασελγούν πάνω σε χιλιάδες παιδιά, σε συμβασιούχους και stage.
Είναι δυνατόν να υπάρχει σήμερα πολιτικός που θέλει να αφαιρέσει το ψωμί από νέα παιδιά;
«Βρείτε άμεσα λύση κύριε Πρωθυπουργέ, μονιμοποίηση όλων, και των stage και των συμβασιούχων».
Όμως δε φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Φταίμε και εμείς. Φταίμε για τα ελληνόπουλα που δεν τα προσέξαμε όσο έπρεπε.
Φταίμε γιατί θεωρήσαμε τα παιδιά αυτά λαθρεπιβάτες.

Και επιτέλους, ας σταματήσει αυτό το παραμύθι για τους γαλάζιους διορισμούς.
Το ελληνικό δημόσιο είναι καταπράσινο, με λίγες αριστερές αποχρώσεις. Μόνο γαλάζιο δεν είναι!
Ήρθε η νέα κυβέρνηση και το πρώτο που έκανε ήταν να καταργήσει το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και του Υπουργείο Αιγαίου.

Φίλες και φίλοι,
Φτάνει πια με τα αρχηγικά κόμματα. Από τη βάση πρέπει να ξεκινάμε και σ’ αυτήν να καταλήγουμε.
Σημασία έχει η αυριανή ηγεσία να περιορίσει τα προνόμια της ολιγαρχίας, να προστατέψει τη δημόσια περιουσία, να ασκήσει ανθρωποκεντρική πολιτική, να περιορίσει την ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών.

Να μπορεί να δεσμευτεί ότι η Ελλάδα είναι ισότιμος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι παρακατιανή παραδουλεύτρα της, ότι το καθεστώς του Αιγαίου είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι η Δημοκρατία υπάρχει για όλους τους Έλληνες και όχι για τους λίγους ή τους «ημέτερους».

Κάποιοι θέλουν νικητές και ηττημένους. Μοναδικός νικητής πρέπει να είναι η παράταξη μας, νικητές πρέπει να είστε εσείς, φίλες και φίλοι!

Το πρόσωπο που θα ηγηθεί την επόμενη ημέρα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα τους αγκαλιάσει όλους.
Αποκλεισμοί δεν χωρούν. Έτσι μόνο θα στρατευτούν όλοι γύρω από το νικητή.
Γιατί οι ηγέτες οφείλουν να εκπέμπουν όραμα. Αν δεν το κάνουν, τότε δεν είναι πραγματικοί ηγέτες. Είναι εξαρτημένοι και καταντούν απλοί διαχειριστές.

Η ΝΔ της επόμενης ημέρας δεν μπορεί να μείνει κλειστό κόμμα. Πρέπει να κάνει το άνοιγμα σε αυτούς που σήμερα απέχουν συνειδητά από τη μεγάλη μας παράταξη.

Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι βέβαιος, ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρει το δρόμο της. Χρειάζονται όμως γενναίες αποφάσεις.
Δεν θα έχει καμιά σημασία αν αύριο αλλάξουμε το περιτύλιγμα και αφήσουμε από κάτω τα «σάπια φρούτα». Και έχουμε δυστυχώς πολλά απ’ αυτά στην παράταξη. Υπάρχουν όμως και πολλά άξια στελέχη. Υποχρέωσή μας είναι να προωθήσουμε τους άξιους και όχι τους αρεστούς.

Πιστεύω σε μια μεγάλη, λαϊκή, πατριωτική Κεντροδεξιά, όπου έννοιες όπως Πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία, το μέλλον των νέων ανθρώπων, δεν θα είναι ντροπή αλλά περηφάνια!
Πιστεύω σε μια παράταξη που θα είναι μέσα στην κοινωνία, όχι μακριά από αυτήν, μια παράταξη που θα αγγίζει το κοινωνικό κέντρο και τις φιλελεύθερες δυνάμεις.
Δεν αγωνίζομαι για να δω μια Ελλάδα με σκυμμένο κεφάλι, μια Ελλάδα Α.Ε., αλλά μια Ελλάδα που θα ανήκει πραγματικά στους Έλληνες.

Δεν αγωνίζομαι για μια Νέα Δημοκρατία που μοιάζει με πολυμετοχική εταιρία και μοιράζει μετοχές κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Ήρθε η ώρα να πιστέψουμε στην ελεύθερη αγορά αλλά με κανόνες, να πάψει η φορολογική αφαίμαξη, να απαιτήσουμε Εθνική Συνεννόηση και εθνική πολιτική στα εθνικά θέματα, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, οικονομία, κοινωνική πρόνοια.

Στη ΝΔ της επόμενης ημέρας πρέπει να ενισχύσουμε το ρόλο των ΕΚΟ και των ΔΑΚΕ, να ακούσουμε τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων, να δώσουμε ξανά πνοή στις Τοπικές Οργανώσεις.
Όλα τα νέα όργανα να γίνουν αιρετά, να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, να δώσουμε προτεραιότητα στα νιάτα μας.

Και επιτρέψτε μου, να επισημάνω ένα μεγάλο ατόπημα.
Στις εκλογές της 29ης Νοέμβρη, σ’ αυτήν την κορυφαία διεργασία για τη Νέα Δημοκρατία, θα έπρεπε να συμμετέχει όλος ο Απόδημος Ελληνισμός.
Η ομογένεια του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Αυστραλίας, της ανατολικής Ευρώπης, τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες.
Τους χρωστάμε και δεν μας χρωστάνε τίποτα. Αντί να τους ζητήσουμε συγνώμη, τους περιφρονούμε. Με τι πρόσωπο θα τους συναντήσουμε αύριο όταν σήμερα δεν τους δίνουμε το αυτονόητο δικαίωμα να συμμετέχουν στην εκλογή του νέου μας Προέδρου;

Θα πρέπει σ’ αυτή την πατρίδα να πάψουν δικά μας αδέρφια να ψελλίζουν με παράπονο ζωής: στα ξένα ήμουν Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος…
Φίλες και φίλοι,
Δεν υπάρχει πατριωτισμός χωρίς πατρίδα και δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς πατριωτισμό, όπως έλεγε ο Εθνάρχης Καραμανλής. Και συμπλήρωνε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.

Από τη Θεσσαλονίκη μας, από τη πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας από τον ιστό της Ελλάδος!

Σε κάθε άλλη περίπτωση χάνεται η Ελλάδα κυρίες και κύριοι.
Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη εδώ και είκοσι χρόνια.
Αναρωτιέμαι όμως, εάν συμφωνούμε όλοι ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, τότε τι συζητάμε με τους παραχαράκτες των Βαλκανίων;

Καλώ τους συνυποψηφίους μου να δεσμευτούμε ότι μετά το ΟΧΙ του ’40 στο φασισμό, μετά το ΟΧΙ του Τάσου Παπαδόπουλου στο Σχέδιο Ανάν, να πούμε πια ένα μεγάλο ΟΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας!

Αγαπητοί φίλοι,
Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά ο λαός της.
Ήρθε η ώρα, να βάλουμε ένα Χ και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί από την αρχή.
Όποιος και να εκλεγεί θα είμαι δίπλα του. Από την ηγεσία όμως έχω απαιτήσεις φίλες και φίλοι.
Απαιτώ και απαιτούμε, ένα κόμμα που όχι μόνο θα ακούει, αλλά θα υπακούει στους Νεοδημοκράτες. Απαιτώ και απαιτούμε, ένα κόμμα που θα εκφράζει το αυτονόητο: τον πατριωτισμό και τη θρησκεία μας.
Απαιτώ και απαιτούμε ένα κόμμα που θα πιστεύει στην ιδέα του έθνους, θα σέβεται τον αγρότη, το μικρομεσαίο, τον εργάτη, τον συνταξιούχο, τον απλό πολίτη, εκείνον που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.
Απαιτώ και απαιτούμε ένα κόμμα που θα δίνει βήμα στο αύριο του τόπου μας, στους νέους και τις νέες, στα φρέσκα πρόσωπα.
Φίλες και φίλοι,
Εγώ δεν έχω σπόνσορες και χορηγούς, ούτε αυλοκόλακες και χανουμάκια. Έχω όμως καλούς συναδέλφους και συνεργάτες, απλά παιδιά, που αγαπούν εμένα, την παράταξη και την πατρίδα. Έχω το Θεό και τις αξίες που πήρα από την οικογένειά μου.
Για εμένα το νόημα της ζωής δεν είναι η καρέκλα αλλά η τιμή, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια, η αγωνιστικότητα, το ήθος, η αλήθεια, ο σεβασμός στους πολίτες. Γι’ αυτό κατεβαίνω και ανοίγω το δρόμο. Ας ακολουθήσουν και άλλοι.
Δέχομαι πιέσεις να αποσυρθώ. Να είστε βέβαιοι, δεν πρόκειται να υποκύψω.
Αρνούμαι να συμβιβαστώ με την υποτέλεια, δεν προσκυνώ τα μεγάλα συμφέροντα. Γιουσουφάκι και χειροκροτητής δεν υπήρξα και δεν θα γίνω ποτέ.
30 χρόνια τώρα, μπορώ και σας κοιτώ στα μάτια. Αλήθεια, έχουν σήμερα πολλοί το προνόμιο αυτό μέσα στη Νέα Δημοκρατία; Αφέντης μου είστε μόνο εσείς, οι πολίτες.
Εγώ δεν μπήκα στην πολιτική από την πίσω πόρτα, κανείς δεν μου χάρισε τίποτα. Μόνο σε εσάς έχω να δώσω λόγο, σε κανέναν άλλο.

Ζητώ απ’ όλους να αγκαλιάσετε την απόφαση που πήρα.
Ελάτε όλοι μαζί για να δώσουμε όραμα στα παιδιά μας.
Για να ακουστεί μια δυνατή, καθαρή φωνή. Για να ακουστεί η δική σας φωνή. Προέρχομαι από εσάς, νοιάζομαι για εσάς, αγωνίζομαι για εσάς και θα αγωνίζομαι και αύριο
Είμαι περήφανος γι’ αυτό φίλες και φίλοι.

Πρέπει να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου για να ακουστεί καθαρή και δυνατή η φωνή της παραμελημένης ελληνικής περιφέρειας, της περιφέρειας που την έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο.
Αγωνίζομαι, φίλες και φίλοι, για την ενότητα. Ζητώ και από αυτό εδώ το βήμα, να χαμηλώσουν οι τόνοι, να σταματήσει ο αλληλοσπαραγμός των υποστηρικτών της Ντόρας και του Αντώνη.
Εγώ δεν πρόκειται να υψώσω τείχη διχασμού. Λέω ΟΧΙ στις διαχωριστικές γραμμές. Με όρους του παρελθόντος δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.
Όσοι προτιμούν τον εμφύλιο, δεν αντιλαμβάνονται ότι ούτε οι «ντορικοί» ούτε οι «σαμαρικοί» από μόνοι τους δεν πρόκειται ποτέ να δουν κυβέρνηση!

Εμπρός, λοιπόν, ας ενωθούμε όλοι μαζί!
Η Φλόγα άναψε, δυναμώστε τη!
Για την πατρίδα, για τα παιδιά μας, για τη Νέα μας Δημοκρατία.
Είναι ώρα να σπάσουμε τις αλυσίδες, να κάνουμε την επανάστασή μας.
Είναι ώρα ΤΩΡΑ να μιλήσουμε καθαρά, λεβέντικα, πατριωτικά!
Φίλες και φίλοι, μην υποκύψετε στις πιέσεις!
Αντισταθείτε την πόλωση!
Μη σκύβετε το κεφάλι στους μηχανισμούς!
Δείξτε τη δύναμή σας!
Χρέος σας, να πάτε στις Εκλογές.
Ψηφίστε Ελλάδα, ψηφίστε Περιφέρεια, Ψηφίστε Μακεδονία, Ψηφίστε Θεσσαλονίκη, Ψηφίστε Δημοκρατία, ψηφίστε Παναγιώτη Ψωμιάδη, ψηφίστε το δικό σας άνθρωπο, αξίζει να ψηφίσετε τη δική σας καθαρή φωνή, τη φωνή της δικής σας ψυχής.

Σας είμαι ευγνώμων.
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου