Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ 31/10/2009


Πόνεσα και έκλαψα όπως πολλές και πολλοί από εσάς τον Κώστα Καραμανλή. Ήλπιζα σήμερα ότι θα σφίξει την καρδιά του και θα πει συνεχίζω μαζί με σας. Γιατί είναι αυτός που εκφράζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε στη ΝΔ την ενότητα της παράταξής μας.
Κάποιος σύνεδρος μπαίνοντας μου είπε σε ψηφίζω γιατί έχεις μέλλον. Γιατί σε σένα θα στηρίξουμε το μέλλον της παράταξης. Είσαι ο πιο μικρός απ’ όλους. Επειδή έμαθα να λέω καθαρές κουβέντες, σας λέω ότι είμαι ο πιο μεγάλος απ’ όλους!
Μου άρεσαν πολλά από αυτά που άκουσα και πολλά από αυτά με κάλυψαν. Όπως ο κ. Σαμαράς, έτσι κι εγώ δεν θα σας κουράσω.
Όμως παραξενεύομαι.
Αυτά που ακούσαμε τα ωραία γιατί δεν τα εφαρμόσατε ως κυβέρνηση; Ο Καραμανλής έφταιγε; Εμείς οι περισσότεροι φταίγαμε; Καλά είναι τα μεγάλα λόγια, στην πράξη όμως; Εκεί διαφωνούμε.

Τιμώ όλες και όλους.
Υποκλίνομαι στην μικρή και μεγάλη προσφορά όλων σας, στον τόπο μας.
Επιτρέψτε μου, ως φερόμενος υποψήφιος για πολλούς πολιτικούς και δημοσιογράφους αλλά και ως τέταρτος των σωματοφυλάκων, ξεχασμένος όμως όπως ο Ντ’ Αρτανιάν, να καταθέσω τις απόψεις και τις θέσεις μου και να δηλώσω παρών σ’ αυτό τον αγώνα.
Είμαι παρών, είμαι πολύ σκληρό καρύδι για να πεθάνω πολιτικά, και θα πέσω κι εγώ πάνω στο νήμα.

Τιμώ κ. Σιούφα, κι εγώ την υπογραφή μου.
Όμως εγώ κλαίω σήμερα. Γιατί όλοι ανήκετε σε κάποιο πρόσωπο και καλά κάνετε. Αλλά μην ξεχνάτε ότι πάνω από τα πρόσωπα είναι η ΝΔ. Πάνω από το καταστατικό είναι οι άνθρωποι.
Και το καταστατικό άνθρωποι το φτιάξανε. Μην μένουμε στα στενά όρια.
Άκουσα «να μείνουμε σταθεροί στις αρχές και στους θεσμούς». Πόσες φορές καταστρατηγήθηκε το Καταστατικό; Να σας πω ένα παράδειγμα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έπρεπε να συνεδριάζει τρεις φορές στην Περιφέρεια κάθε χρόνο. Πείτε μου μία φορά που συνεδρίασε. Μην μένουμε λοιπόν στα στενά όρια.

Από την αρχή λοιπόν θέτω το ερώτημα:
Με ποια διαδικασία θα φτάσουμε στη διαδοχή του Προέδρου μας Κώστα Καραμανλή;
Έχοντας γυρισμένη την πλάτη στην κοινωνία; Μήπως πρέπει να ξεφύγουμε από τα στενά κομματικά όρια;
Μήπως πρέπει να μην συνεχίσουμε να είμαστε κολλημένοι στο βατήρα και να πάμε σε πιο ανοικτή και πιο δημοκρατική διαδικασία; Θα δυσαρεστηθούν, λένε κάποιοι, τα μέλη μας.

Να είμαστε ειλικρινείς.
Σήμερα θυμηθήκαμε τα μέλη μας;
Γυρίσαμε ποτέ να δούμε την κομματική βάση;
Τα μέλη μας; Τα παιδιά μας;
Μας φταίει το ΠΑΣΟΚ για τα stage και για τους συμβασιούχους;
Ειλικρινείς να είμαστε. Εμείς φταίμε. Τι κάναμε γι’ αυτό το δυναμικό κομμάτι της παράταξής μας;
Θα σα πως τι κάναμε. Τους προδώσαμε. Τους κοροϊδέψαμε. Και δυστυχώς πρέπει να σας πω ότι αν πάμε με τη διαδικασία του Καταστατικού τότε μόλις το 1/3 θα έρθουν να ψηφίσουν. Αυτό εισπράττω εγώ.

Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό. Την πατρίδα με τους ανθρώπους. Την πολιτεία με τους πολίτες της.
Τι είναι αυτό που θέλουν ορισμένοι;
Να μείνουμε στάσιμοι;
Πως θα φανεί ότι θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση;
Πως θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από την κοινωνία, το πρόσωπο που θα ηγηθεί αύριο; Γιατί εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί ποιο πρόσωπο θα εκλεγεί. Με ενδιαφέρει η ενότητα και πως θα φτάσουμε αύριο στην εξουσία.

Θα πρέπει να τολμήσουμε να κάνουμε την ανατροπή, την επανάσταση.
Να αφήσουμε τις σκοπιμότητες.
Μόνο τότε θα βγούμε πιο δυνατοί.
Στο κάτω – κάτω τη νίκη τη δίνουν οι φίλοι και όχι μόνο τα μέλη και πολλές φορές οι φίλοι είναι καλύτεροι από τα αδέρφια.

Συνυπογράφω σχεδόν σε όλα ό,τι είπε ο Δ. Αβραμόπουλος όσον αφορά στο άρθρο 4. Κανένα πρόγραμμα, καμία ιδεολογία, καμιά πρόταση –διάβασα και με ικανοποίησαν κάποιες δηλώσεις και προτάσεις του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Σπηλιωτόπουλου- δεν έχει σημασία, εάν γυρίσουμε αύριο πάλι την πλάτη στο λαό. Τι να τα κάνω όλα αυτά;
Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Παρήγαμε έργο και δεν ξέραμε να το προβάλλουμε επικοινωνιακά.

Και φυσικά θα πρέπει να μιλήσουμε κάποια στιγμή. Να μην κρύψουμε πάλι κάτω από το χαλί τις διαφωνίες μας, τις προτάσεις μας, γιατί θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας, ως μεγαλύτερα προβλήματα.
Είμαστε η παράταξη που εδραίωσε τη Δημοκρατία.
Δεν έχουμε λοιπόν να φοβηθούμε τίποτε αν αγκαλιάσουμε την κοινωνία.
Δεν στέκομαι απέναντι σας για να σφυρίζω αδιάφορα.
Μην υποτιμάτε την παρουσία κανενός.
Αντίθετα πρέπει να λέμε «Όλοι για έναν και ένας για όλους. Στο τέλος όλοι για την Ελλάδα. Μαζί με τους Έλληνες».

Έξι χρόνια γυρίσαμε την πλάτη στον ελληνικό λαό. Θα πρέπει σήμερα να επιστρέψουμε στο λαό, την μόνη πηγή δύναμης στη Δημοκρατία. Μην αποκλείσουμε κανέναν.

Για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μία μεγάλη λαϊκή Κεντροδεξιά που να αγγίζει το κοινωνικό κέντρο και τις φιλελεύθερες δυνάμεις.
Να εκλέξουμε αρχηγό από τη ψυχή της κοινωνίας όχι μόνο από κομματικούς μηχανισμούς και κομματικά στεγανά.
Αν δεν γίνει αυτό, τότε σημειώστε το: μπαίνουμε σε μια βαθιά κρίση, μας περιμένουν κραδασμοί. Φοβάμαι το αύριο. Μακάρι να διαψευστώ.

Πάντοτε μιλούσα καθαρά. Έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους, απλά και σταράτα. Μπεσαλίδικα, όπως πολλές και πολλοί από εσάς. Να τα καταλαβαίνει ο κόσμος. Αυτούς που χρειαζόμαστε δίπλα μας.
Χωρίς στρογγύλεμα, χωρίς περιτύλιγμα, χωρίς χαμόγελα.
Δεν εισακούστηκα. Όμως δεν ήμουν εγώ μέρος του προβλήματος. Μέρος του προβλήματος είναι πολλοί σ’ αυτήν την αίθουσα. Εγώ ήμουν ο γραφικός, κατά πολλούς.
Δυστυχώς άλλοι αποδείχθηκαν απυρόβλητοι, άκαπνοι, γραφικοί, ανίκανοι, τραγικοί! Και φέρανε τη ΝΔ σ’ αυτή την κατάσταση. Ας μην κρυβόμαστε επειδή υποστηρίζουμε τον α ή τον β.
Για να μην μας ξαναγυρίσει ο ελληνικός λαός την πλάτη, θα πρέπει να βάλουμε τέλος στην αυτοϊκανοποίηση, τέλος στον ηδονισμό της αυτοεπιβεβαίωσης.
Ας δώσουμε το μικρόφωνο ανοικτό στους ανώνυμους και τους πολλούς. Όχι στους λίγους. Αν θέλουμε να μείνουμε μέσα σ’ ένα κλειστό κλαμπ, τότε δεν χρειαζόμαστε ορισμένοι σ’ αυτή την αίθουσα, σ’ αυτήν την παράταξη.

Τέλος, θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη επισήμανση που πιστεύω ότι μας αγγίζει όλους. Όσο μπορούμε περισσότερες κάλπες, κ. Πρόεδρε.
Σ’ αυτή την κορυφαία διαδικασία για τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει να συμμετέχει και η Ομογένεια.
Και στο συνέδριο και στις εκλογές.
Να φροντίσει το κόμμα ώστε: Πρώτον, στο Συνέδριο να συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων και Δεύτερον, στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου μας, να ψηφίσει όλη η Ομογένεια. Όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και οι ομογενείς της Αυστραλίας, των Η.Π.Α. και του Καναδά. Δεν πρέπει να υποτιμάμε τις οργανώσεις της Διασποράς, διότι δεν αγωνίζονται μόνο για το κόμμα αλλά και για την Ελλάδα!
Τους χρωστάμε δεν μας χρωστάνε τίποτα.
Μην συνεχίσουμε να τους περιφρονούμε.
Με τι πρόσωπο αύριο, κυρίες και κύριοι βουλευτές και πρώην υπουργοί, θα πάτε να τους συναντήσετε στα μέρη τους;

Φίλες και φίλοι,
Eίναι πλέον ώρα ευθύνης όλων μας.
Είναι ώρα να σπάσουμε τις αλυσίδες, είναι ώρα να πέσουν οι μάσκες, είναι ώρα ΤΩΡΑ να μιλήσουμε στις ψυχές του λαού, των απλών ανθρώπων, των φίλων που μας στηρίζουν. Να αγγίξουμε και πάλι την κοινωνία και ενωμένοι να κάνουμε και πάλι μεγάλη και νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία! Μια Νέα Δημοκρατία με λαϊκή ταυτότητα!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ" ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΤΣΑΚΟ

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ" στον Μιχάλη Κωτσάκο, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009



κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" στον Άκη Παυλόπουλο, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009




κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Ο βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε σήμερα, στις 5:00’ το απόγευμα, τον συνυποψήφιό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου είκοσι πέντε λεπτά.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης χάρισε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ένα ασημένιο πρόπλασμα με τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το βιβλίο «Μακεδονισμός» της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Όπως και με τους άλλους αγαπητούς φίλους και συνυποψηφίους, συζητήσαμε τα προβλήματα που απασχολούν το νομό, αλλά και την κατασκευή του νέου νομαρχιακού μας μεγάρου με χρήματα της Νομαρχίας και του ανάδοχου εργολάβου. Όσο για το θέμα της εκλογής προέδρου στη ΝΔ, να αφήσουμε τα κομματικά στεγανά, να αγγίξουμε τις ψυχές της κοινωνίας και των πολιτών. Εξάλλου οι φίλοι πολλές φορές είναι πολύ καλύτεροι από τα αδέλφια μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μας πείτε κ. Ψωμιάδη ποια θα είναι η θέση σας στην Κεντρική Επιτροπή; Θα στηρίξετε τη θέση του κ. Αβραμόπουλου να ψηφίσουν και οι φίλοι;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Δεν την ακούσατε; Νομίζω ότι τα είπα όλα και τα λέω καθημερινά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Συναντήθηκα με το φίλο μου και Νομάρχη Θεσσαλονίκης με τη διπλή του ιδιότητα, και του Νομάρχη και του ανθυποψηφίου, σ’ αυτήν την κοινή παράλληλη πορεία που έχουμε πάρει οι τέσσερις στη διεκδίκηση της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε γενικότερα και ειδικότερα. Αναφέρθηκε ο κ. Νομάρχης σε θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, για τα προγράμματα και τους στόχους που έχει θέσει. Εμβαθύναμε όμως ακόμη περισσότερο στη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό και που ευχόμαστε όλοι να στέρξει το συντομότερο δυνατόν να δώσει το αποτέλεσμα στο οποίο προσβλέπει πλέον η ελληνική κοινωνία. Η ΝΔ περνά μια δύσκολη περίοδο. Μόλις πριν από λίγο καιρό είχαμε μια εκλογική ήττα, από την οποία προέκυψαν μηνύματα τα οποία λάβαμε και πρέπει όλοι να μετατρέψουμε άμεσα σε πολιτικές και πράξεις. Το σημαντικότερο απ’ όλα ήταν «αλλάξτε τα όλα». Η πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση που θα οδηγήσει και στην επανίδρυση της ΝΔ είναι το άνοιγμα και πάλι προς την κοινωνία. Η πρόταση είναι συγκροτημένη, τέθηκε με σαφήνεια από την πρώτη κιόλας στιγμή και έτυχε, πάνω απ’ όλα, της κοινωνικής αποδοχής. Ένα κόμμα για να μπορέσει να υπάρξει πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Εκατομμύρια πολιτών της χώρας μας, που στο ξεκίνημα της κυβερνητικής μας θητείας ήταν κοντά μας, απομακρύνθηκαν για μία σειρά από λόγους που θα εξετάσουμε κατά τη διάρκεια των εργασιών του επόμενου συνεδρίου. Αυτή την ώρα πρέπει να ανοίξουν και πάλι διάπλατα οι πόρτες και ο μόνος τρόπος είναι στην ιερή στιγμή ανάληψης της φυσικής ηγεσίας της παράταξής μας, να μπορέσουν όλοι να συμμετάσχουν. Κατά τρόπο οργανωμένο και συστηματικό. Πάντοτε κάτω από μία βασική αρχή. Ότι όλες και όλοι αυτοί που θα ανταποκριθούν σ’ αυτήν την πρόσκληση, θα αποδέχονται τις αξίες και τις αρχές της παράταξής μας. Αυτό μπορεί να γίνει όχι απαραίτητα με μία δήλωση, αλλά με μία καταγραφή πάνω στους εκλογικούς καταλόγους. Από την άλλη μεριά, τα μέλη μας που όλον αυτόν τον καιρό κράτησαν το βαρύ φορτίο στους ώμους τους, να αισθανθούν και πάλι ότι το κόμμα, η παράταξη, τους το αναγνωρίζει, τους δυναμώνει, τους εμψυχώνει. Υπάρχουν λοιπόν τα μητρώα των νομαρχιακών και τοπικών μας επιτροπών που βεβαίως πρέπει να ανανεωθούν με την επιστροφή όλων εκείνων που απομακρύνθηκαν, ταυτόχρονα όμως να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για να προσέλθουν σ’ αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών που πρόσκεινται στη ΝΔ, που είναι φίλοι, που υπήρξαν όλον αυτόν τον καιρό αρωγοί στην προσπάθειά μας και που για κάποιους λόγους απογοητεύθηκαν, πικράθηκαν, απομακρύνθηκαν. Το κόμμα αυτό, η μεγάλη αυτή ιστορική παράταξη έχει μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον. Ας ξεκινήσει τώρα τις μεγάλες βαθιές τομές και αλλαγές. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αφού ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο στάδιο, έχοντας αναγεννήσει την παράταξη αυτή, θα την καταστήσουμε πρώτα απ’ όλα μια αξιόπιστη, σοβαρή και πειστική αντιπολίτευση και στο σύντομο μέλλον την πιο αξιόπιστη πρόταση για να ηγηθεί της χώρας στο πέρασμα μιας καινούριας εποχή. Αυτό πιστεύω για την παράταξή μας και αυτές τις σκέψεις μοιράζομαι με στελέχη και φίλους μας. Πάνω σ’ αυτή τη βάση συζητήσαμε νωρίτερα και με το νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Θέλω πραγματικά να τον ευχαριστήσω για την εξαίρετη συνεργασία που είχαμε. Από την πρώτη κιόλας στιγμή τόνισα και σε κάθε τόνο θα επαναλαμβάνω. Προέχει η ισχυροποίηση των δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνοχής της παράταξής μας. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ανήκουμε στην ίδια παράταξη, ανήκουμε στην ίδια οικογένεια, και την επομένη αυτής της εκλογικής αναμέτρησης θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί. Αλληλέγγυοι μεταξύ μας, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, και όλοι μαζί δεσμευμένοι να σταθούμε στο πλευρό του νέου αρχηγού όταν έρθει αυτή η ώρα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Μετά από αυτά, συνυπογράφω σε ό,τι είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν απορρίψει την πρότασή σας η Κεντρική Επιτροπή, θα την πάτε στο Συνέδριο;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μην προκαταλαμβάνετε την άποψη και τη θέση που θα καλλιεργηθεί μέσα από βαθύ διάλογο με όλα τα στελέχη μας στην Κεντρική Επιτροπή. Τα μέλη της ΚΕ είναι μαχητές αυτής της παράταξης που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας, που πιστεύουν στις αρχές και στις αξίες, που πάνω απ’ όλα αισθάνθηκαν ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν τους δινόταν καν η ευκαιρία να αρθρώσουν λόγο και άποψη. Είναι ελεύθεροι πολίτες, συντεταγμένοι στα όργανα της παράταξής μας, θα συζητήσουμε μαζί τους, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα εκείνο που θα ανοίξει μια νέα προοπτική και ένα νέο αισιόδοξο ορίζοντα για την παράταξή μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Στην Άρτα θα βρεθεί το απόγευμα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
19:00' μ.μ.: Επίσκεψη στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Άρτας
19:30' μ.μ.: Επίσκεψη στο κέντρο και στην αγορά της πόλης
20:30' μ.μ.: Χαιρετισμός στην τελετή έναρξης του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την παρουσία του κ. Ψωμιάδη στην Άρτα





Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ο βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε σήμερα, στις 5.50’ το απόγευμα, το Νομάρχη και συνυποψήφιό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε κεκλεισμένων των θυρών και κράτησε περίπου είκοσι λεπτά. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης χάρισε στον Αντώνη Σαμαρά ένα ασημένιο πρόπλασμα με τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το βιβλίο «Μακεδονισμός» της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Καταρχάς, καταδικάζω την στυγνή δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στην Αγία Παρασκευή. Αποδείχθηκε ότι η τρομοκρατία δεν κοιτά ούτε μπλε ούτε πράσινο ούτε κόκκινο. Πιστεύω ότι τα αστυνομικά τμήματα πρέπει να γίνουν ακόμη και φρούρια, προκειμένου να προστατευθούν οι ζωές των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί είναι δικά μας παιδιά, δεν είναι τα μαύρα πρόβατα της κοινωνίας. Οφείλει η πολιτεία και η ηγεσία της ΕΛΑΣ να τα προστατεύει.
Με τον κ. Σαμαρά συζητήσαμε για μία ακόμη φορά ζητήματα που απασχολούν το νομό Θεσσαλονίκης και για το νέο νομαρχιακό μέγαρο το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, με χρήματα δικά μας.
Όσο για το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, όπως γνωρίζετε, η δήλωσή μου είναι σταθερή. Είμαστε αδέρφια όλοι, ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία όλοι μαζί και πιστεύω ότι θα τερματίσουμε όλοι μαζί. Αλλά για μένα δεν είναι μόνο θέμα διαδοχής. Είναι θέμα ανοίγματος στην κοινωνία γιατί αυτή η κοινωνία θα έρθει αύριο για μια ακόμη φορά να αγκαλιάσει πιο πλατιά τη Νέα Δημοκρατία».


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες για τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη, για το σύγχρονο νομό, ιδέες για την ανανέωση που πρέπει να γίνει στο κόμμα μας, ιδέες που όταν ακούγονται από ένα άτομο που όταν ακούγονται από ένα κύτταρο ζωντανό της κοινωνίας όπως είναι ο Παναγιώτης, ένας άνθρωπος που έχω τη χαρά να τον γνωρίζω από το τέλος της δεκαετίας του ’70, είναι πάντοτε πάρα πολύ χρήσιμες και μπορώ να πω πραγματικά ότι βγαίνω πολύ πιο πλούσιος από αυτή τη συνάντηση. Και θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ.
Το θέμα της τρομοκρατίας είναι κορυφαίο. Χθες είχα τη δυνατότητα και πήγα και επισκέφτηκα τα παιδιά που χτυπήθηκαν. Είναι άνανδροι εγκληματίες αυτοί που το κάνανε. Και είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μια ενωμένη γροθιά κατά της τρομοκρατίας, η οποία δεν καταλαβαίνει ούτε κυβερνήσεις, ούτε τοποθετήσεις, ούτε επικηρύξεις. Αντίθετα αυτά τα θεωρεί κίνητρα για να προχωρά στο εγκληματικό της έργο. Θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά γι’ αυτό το θέμα.
Τέλος, θεωρώ ότι είναι ήδη κατάκτηση το γεγονός ότι μπορέσαμε και σπάσαμε τους μηχανισμούς και πηγαίνουμε στη βάση του κόμματος για να ψηφίσει. Αυτό είναι μια κατάκτηση και ειδικά για το χώρο της ΝΔ είναι μια επανάσταση. Δεν έχω καμιά αντίρρηση να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο αυτό το σύστημα. Το μόνο που υπάρχει διαδικαστικό και το καταλαβαίνετε, είναι ότι πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων προκειμένου κάτι τέτοιο να προχωρήσει.
Είναι μια διαδικασία την οποία έχει αναλάβει να κάνει η Οργανωτική Επιτροπή. Και χαίρομαι γιατί σε πάρα πολλά ζητήματα όπως είναι τα θέματα κυρίως της ευαισθησίας της κοινωνικής που πρέπει να έχει η παράταξή μας, στον Παναγιώτη τον Ψωμιάδη που είχα τελευταία τη χαρά να τον βλέπω τελευταία ως υπουργός Πολιτισμού, πάντα διέκρινα ότι απώτατος στόχος του δεν ήταν να πάρει χρήματα προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει τη νομαρχία του αλλά να πάρει χρήματα προκειμένου να επουλώσει πληγές κοινωνικής ευαισθησίας. Κι αυτό αν θέλετε με κάνει εκτός από εκτίμηση και σεβασμό να αισθάνομαι και μια ιδιαίτερη αγάπη απέναντί του».


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Σαμαρά, ποιοι μηχανισμοί έσπασαν, αν μπορείτε να μας πείτε και αν το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή θα δώσετε μάχη…
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Θεωρώ γενικά ότι το να έχεις την εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από ένα συνέδριο με όλο το βαθύ σεβασμό που έχω στους συνέδρους και την αγάπη που έχω γιατί όλοι είμαστε ένα, θεωρώ πολύ πιο δημοκρατικό και πολύ πιο αποδοτικό τόσο για την παράταξη όσο και για το κύρος του νέου προέδρου ή της νέου προέδρου να είναι η βάση πολύ διευρυμένη ούτως ώστε να είναι πολύ πιο αποφασιστική η δύναμη του καινούριου προέδρου.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ: «ΘΕΛΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;»

Νέα επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Σιούφα έστειλε σήμερα το πρωί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Με την επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης εμμένει στην άποψη ότι πρέπει να επιτραπεί «σε όποιον το επιθυμεί να προσέλθει και να ψηφίσει για το νέο Πρόεδρο μέχρι και την ημέρα της εκλογής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας». «Στη Νέα Δημοκρατία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δεν δικαιούμαστε να έχουμε στεγανά. Ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή ήττα της 4ης Οκτωβρίου δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε το μήνυμα της βάσης που ζητά απεγνωσμένα εδώ και χρόνια να ακουστεί η φωνή της» τονίζει μεταξύ άλλων.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα σας δηλώνω ότι τιμώ την υπογραφή μου αλλά συζητώντας με την κοινωνία διαμόρφωσα μία θέση στην οποία εμμένω. Μία θέση την οποία επανειλημμένα έχω εκφράσει και με δημόσιες δηλώσεις μου ότι, δηλαδή, πρέπει να επιτρέψουμε σε όποιον το επιθυμεί να προσέλθει και να ψηφίσει για το νέο Πρόεδρο μέχρι και την ημέρα της εκλογής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, προσκομίζοντας απλώς την ταυτότητά του και καταβάλλοντας τη συμμετοχή των 2 ευρώ.
Στη Νέα Δημοκρατία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δεν δικαιούμαστε να έχουμε στεγανά. Ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή ήττα της 4ης Οκτωβρίου δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε το μήνυμα της βάσης που ζητά απεγνωσμένα εδώ και χρόνια να ακουστεί η φωνή της. Επίσης, τονίζω ότι το αποτέλεσμα δείχνει από μόνο του τον ένα και μοναδικό δρόμο: εκλογή προέδρου με απολύτως ανοιχτή διαδικασία διότι αν ο νέος Πρόεδρος δεν έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση τότε δεν θα μπορέσει να ηγηθεί νικηφόρα της παράταξης.
Τέλος, θεωρώ ότι σε μια εποχή που η κοινωνία, η νέα γενιά στέκει αποστασιοποιημένη από την πολιτική, εμείς πρέπει να την πείσουμε ότι έχει φωνή, έχει ρόλο, μπορεί να επηρεάζει αποφάσεις, μπορεί να παρεμβαίνει. Φοβάμαι ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καταφέρουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα που μας έθεσε ο λαός στις 4 Οκτωβρίου: θέλουμε ή δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία;

Με τιμή,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΡΟΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ»

Την βουλευτή και συνυποψήφιά του για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δέχθηκε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 8:30' το πρωί, στο γραφείο του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος της ημίωρης συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε: «Με εντυπωσίασε το ενδιαφέρον της κ. Μπακογιάννη για τα προβλήματα που απασχολούν το νομό μας. Η κ. Μπακογιάννη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατασκευή του νέου νομαρχιακού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη. Από και και πέρα, ενωμένοι ξεκινάμε, είμαστε αδελφωμένοι, ενωμένοι θα τερματίσουμε». Από την πλευρά της, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Συζήτησα με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον και για τις αλλαγές που θα προκύψουν από τις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες οφείλουν να είναι προϊόν σοβαρότατης διαβούλευσης μεταξύ ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ και Υπουργείου Εσωτερικών. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με το Νομάρχη το πρόβλημα που προκύπτει για τις νομαρχιακές και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις από τις απολύσεις των εργαζομένων στα Stage. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, που παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα, το οποίο ο κ. Ψωμιάδης έχει αναδείξει προσωπικώς. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές ανάγκες αλλά δείχνουν τάσεις απλού ρεβανσισμού, είναι πολιτικές που έχουν μόνο κόστος, χωρίς κανένα αποτέλεσμα». Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς κρίνετε τα νέα μέτρα για την πρόσληψη στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Το να βγαίνει κανείς και να δηλώνει υπέρ του ΑΣΕΠ, δεν μπορεί να βρει κανέναν που θα διαφωνήσει. Υπάρχουν όμως πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα: Αν αυτή η δήλωση είναι απλώς ένα άλλοθι για την πολιτική των απολύσεων που θα ακολουθηθεί. Δεύτερον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ποιοι είναι οι ρυθμοί με τους οποίους γίνονται οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ. Για παράδειγμα. Πριν από λίγο μιλούσα με το Νομάρχη για τις προσλήψεις στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης – τη δεύτερη μεγαλύτερη νομαρχία της Ελλάδος. Ο κ. Ψωμιάδης έχει εδώ και τέσσερα χρόνια ζητήσει να κάνει πρόσληψη από το ΑΣΕΠ. Και για τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να καλύψει τις θέσεις. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η Νομαρχία θα κλείσει χωρίς εργαζόμενους; Αυτός ήταν ο λόγος που κάποτε το ΠΑΣΟΚ είχε εφεύρει τις προσλήψεις με τις συμβάσεις, τις οποίες εμείς, όταν γίναμε κυβέρνηση, κληρονομήσαμε και προσπαθήσαμε να εξισορροπήσουμε με τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Λυπούμαι για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται σήμερα οι αποφάσεις. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους χιλιάδες παιδιά, τα οποία σε τελική ανάλυση δεν φταίνε σε τίποτε και δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές –όχι τις πολιτικές- ανάγκες που υπάρχουν στις αυτοδιοικήσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Επειδή είμαι ο άμεσα ενδιαφερόμενος για τις προσλήψεις, θέλω να σας πω ότι, αν η ΝΔ καθυστέρησε αποφάσεις, η νέα κυβέρνηση ασελγεί πάνω στα νιάτα και είναι ομιχλώδεις οι προτάσεις της πάνω στο θέμα των προσλήψεων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς σχολιάζετε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου από μέλη και όχι φίλους του κόμματος;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχουμε υπογράψει όλοι μία συμφωνία. Η συμφωνία αυτή λέει για μέλη που μπορούν να εγγραφούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, την ώρα δηλαδή της εκλογής. Από κει και πέρα, εγώ δεν θέλω να ξαναμπώ στη συζήτηση της διαδικασίας. Υπάρχει μια κεντρική επιτροπή, οι προτάσεις θα κατατεθούν εκεί και η κεντρική επιτροπή θα αποφασίσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η απόρριψη δηλαδή εκ μέρους του κ. Σιούφα ήταν σωστή;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο κ. Σιούφας στάθηκε στα συμφωνηθέντα και στην υπογραφή που και οι τέσσερις βάλαμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς τι υπογράψατε;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εγώ απάντησα ότι έχω υπογράψει ένα κείμενο. Το κείμενο είναι σαφές, μιλάει για μέλη. Από κει πέρα θα πάμε στην κεντρική επιτροπή και ό,τι αποφασιστεί εκεί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Εγώ έμαθα να σέβομαι την υπογραφή μου. Συζητώντας, όμως, με την κοινωνία, με τον κόσμο της ΝΔ, διαμόρφωσα την άποψη ότι πρέπει να επιτρέψουμε σε όποιον το επιθυμεί να προσέλθει και να ψηφίσει για το νέο πρόεδρο μέχρι και την ημέρα της εκλογής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Από κει και πέρα στην κεντρική επιτροπή θα καταθέσουμε τις απόψεις μας και η κεντρική επιτροπή θα αποφασίσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει δίκιο δηλαδή ο κ. Αβραμόπουλος που διαμαρτύρεται;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Όλοι έχουμε δίκιο σ’ αυτή την παράταξη. Το θέμα είναι πού θα το βρούμε…

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 17:00' μ.μ. ο βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τον συνυποψήφιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο γραφείο του.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 18:00' μ.μ. ο βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τον συνυποψήφιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο γραφείο του.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Σιούφα έστειλε σήμερα το πρωί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Με την επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης ζητά να επιτραπεί «σε όποιον το επιθυμεί να προσέλθει και να ψηφίσει για το νέο Πρόεδρο μέχρι και την ημέρα της εκλογής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας». Επίσης, ζητά «να διασφαλιστεί η συμμετοχή των Αποδήμων στο Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και, φυσικά, όταν έρθει η ώρα της εκλογής να διασφαλιστεί η δυνατότητα ψήφου στο τόπο κατοικίας τους».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα επανέρχομαι διευκρινιστικά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες, σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα της διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Σας δηλώνω, λοιπόν, ότι εμμένω στη θέση την οποία επανειλημμένα έχω εκφράσει και με δημόσιες δηλώσεις μου ότι, δηλαδή, πρέπει να επιτρέψουμε σε όποιον το επιθυμεί να προσέλθει και να ψηφίσει για το νέο Πρόεδρο μέχρι και την ημέρα της εκλογής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, προσκομίζοντας απλώς την ταυτότητά του και καταβάλλοντας τη συμμετοχή των 2 ευρώ. Είμαστε η παράταξη που εδραίωσε τη Δημοκρατία στον τόπο μας και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, πολύ περισσότερο την κοινωνία. Εάν δεν λειτουργήσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε πως θα αγκαλιάσουμε την κοινωνία που είναι το μεγάλο ζητούμενο μετά το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου;
Θα ήθελα όμως να θέσω και ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι και εσείς θεωρείτε εξόχως σημαντικό. Αφορά τον Απόδημο Ελληνισμό, το Νεοδημοκράτη της Διασποράς, τον εκτός Ελλάδας φίλο της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι η Οργανωτική Επιτροπή θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή των Αποδήμων στο Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και, φυσικά, όταν έρθει η ώρα της εκλογής να διασφαλιστεί η δυνατότητα ψήφου στο τόπο κατοικίας τους.

Με τιμή,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 8:30' το πρωί η βουλευτής και υποψήφια Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί τον συνυποψήφιο της Παναγιώτη Ψωμιάδη στο γραφείο του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οποιαδήποτε πρόταση κινείται προς θετική κατεύθυνση, είναι καλοδεχούμενη. Είμαστε μια οικογένεια, είμαστε αδέλφια, και θα πρέπει να ξεκινήσουμε μαζί στην αφετηρία και μαζί να τερματίσουμε».

Σχετικά με τη πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων και ένα μεταξύ των δύο που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή τόνισα ότι μέσα από το ντιμπέιτ κινδυνεύουμε να βγάλουμε τα εσώψυχά μας, την εσωστρέφειά μας. Κινδυνεύουμε να κάνουμε κακό στη Νέα Δημοκρατία παρά καλό. Για το λόγο αυτό έκανα και επιστολή στον κ. Σιούφα ζητώντας κάθε διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί υπό τη μέριμνα της Οργανωτικής Επιτροπής. Θεωρώ πως ό,τι έχουμε να πούμε, πρέπει να το πούμε στα κομματικά όργανα».

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα της ΝΔ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την υποψηφιότητά μου άνοιξα μια πόρτα. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι. Χτύπησα γροθιά στο κατεστημένο και στο μαχαίρι, στη λεπίδα. Προσπαθώ να μεταφέρω το φιλότιμο του Έλληνα στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής μας ζωής. Καιρός είναι να ακουστεί η φωνή της αυτοδιοίκησης, η φωνή της περιφέρειας.
Τα κόμματα δεν ανήκουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ανήκουν στο λαό. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ξαναγυρίσουμε στο λαό. Κι όπως τόνισα τις τελευταίες μέρες, σ’ αυτή τη ζωή ας μην υποτιμά κανείς τον διπλανό του. Εμείς της ΝΔ υποτιμήσαμε τα τελευταία χρόνια τον σημερινό Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την παράταξη που μας κυβερνά. Κάναμε λάθος. Οι άνθρωποι ξεκίνησαν μια χαρά -πλην μερικών αποφάσεων, τις οποίες καταγγείλαμε, όπως π.χ. την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Από κει και πέρα όμως, αν αγαπάμε την πατρίδα μας πάνω από τα κόμματα, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση για ένα διάστημα, μία περίοδο χάριτος. Είναι κυβέρνηση της Ελλάδας, δεν είναι κυβέρνηση μιας συγκεκριμένης παράταξης και έχουμε όλο το χρόνο να τη δοκιμάσουμε, να την κρίνουμε, να τη χειροκροτήσουμε, να την κατακρίνουμε, να την καταγγείλουμε.
Αυτό το παιχνιδάκι που παρακολουθούμε τα τελευταία 20 χρόνια, να κάνουμε εκλογές όποτε θέλουμε και όποτε μας συμφέρει, πρέπει να σταματήσει. Στο τέλος της τετραετίας πρέπει να κρίνονται όλοι».


Αναφερόμενος στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, ο κ. Ψωμιάδης είπε:
«Προσωπικά εύχομαι η νέα κυβέρνηση να κάνει τομές και στην τοπική και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Αυτό που δεν έκανε η παράταξη που κυβερνούσε μέχρι πρότινος, να το κάνει η σημερινή. Αυτές είναι μεγάλες τομές, αυτές είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Από κει ξεκινάει η επανίδρυση του κράτους.
Και κάποια στιγμή οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι μας ότι η αυτοδιοίκηση έχει λόγο. Η αυτοδιοίκηση είναι αυτή που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του. Πρέπει κάποιοι να ανοίξουν τα αυτιά τους και την αγκαλιά τους και να μας δεχτούν.
Αν θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε:
«Στη ΝΔ είμαστε όλοι αδέλφια. Ενωμένοι ξεκινάμε και ενωμένοι θα προχωρήσουμε».

Σχετικά με την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση θεσμοθέτησης αιρετών περιφερειαρχών, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε:
«Εγώ ήμουν ο “νονός” του θεσμού αυτού τρία χρόνια πριν, όταν ήρθε το θέμα στην επικαιρότητα. Εκείνο που δεν έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που τόσο πολύ υποτιμήσαμε ως Νεοδημοκράτες.
Ο θεσμός του αιρετού περιφερειάρχη είναι ό,τι καλύτερο. Πρόκειται για μια μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση. Όμως, θέλει συζήτηση σχετικά με τις αρμοδιότητες και, πάνω απ’ όλα, σχετικά με τα κονδύλια και τις δικαιοδοσίες που θα έχει ο αιρετός περιφερειάρχης. Χρειάζεται ένας ειλικρινής διάλογος».

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραβρέθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009, στις 5:30' το απόγευμα, στη συνάντηση γυναικών που διοργάνωσε η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα, στο ισόγειο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας (Αγ. Κωνσταντίνου 38), στην Αθήνα.

Ο κ. Ψωμιάδης στη συγκέντρωση μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και για θέματα που αφορούν τις γυναίκες και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: 'ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ'

Σχετικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους εργαζομένους με συμβάσεις έργου και προγράμματα stage, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση δείχνει το… κοινωνικό της πρόσωπο. Αντί να εξαγγείλει μονιμοποίηση, προαναγγέλλει διώξεις, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία η οποία μόλις έγινε κυβέρνηση φρόντισε να μονιμοποιηθούν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι. Με όσα ακούσαμε χθες από τους υπουργούς, διογκώνει αντί να λύσει ένα πρόβλημα έντονα κοινωνικό που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τόσο για τους συμβασιούχους έργου όσο και για τα stage.
Δεν είναι δυνατόν το 2009 να επιτρέψουμε ρεβανσιστικές συμπεριφορές. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε 300.000 συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στο δρόμο. Στο κάτω κάτω κανείς πολίτης δε χρωστά να πληρώνει τις αμαρτίες του κράτους.
Οφείλει σήμερα κιόλας η κυβέρνηση να ανακοινώσει συγκεκριμένα τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα λήξει θετικά η ομηρία χιλιάδων συμπολιτών μας. Να κάνει προσλήψεις και να μοριοδοτήσει την προϋπηρεσία τους, ώστε να μη χάσει το κράτος την εμπειρία που έχουν αποκτήσει εδώ και 4-5 χρόνια μόνο και μόνο επειδή εργάστηκαν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Διαφορετικά, να είστε βέβαιοι ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση –και όχι μόνο- χωρίς τους συμβασιούχους δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ομαλής λειτουργίας και σύντομα θα εξαναγκασθεί σε λουκέτο».

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΕΣ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Σιούφα έστειλε σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με την επιστολή του ζητά την παρέμβαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το θέμα των τηλεμαχιών (debate).

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με αφορμή επιστολή που δέχθηκα από τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΑΝΤ1 κ. Ανδρέα Παναγόπουλο αλλά και τις διαστάσεις δημόσιας συζήτησης που παίρνει το θέμα της διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου του κόμματός μας, σας θέτω υπόψη τα εξής:
1. Θεωρώ ότι ένα debate μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων θα αύξανε ενδεχομένως τις τηλεθεάσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα οδηγούσε, όμως, μοιραία και λογικά σε όχι θετική εικόνα για την παράταξη που όλοι υπηρετούμε
2. Πρόκειται για μια εσωκομματική διαδικασία και επομένως είναι καταστατικά χρήσιμο και πολιτικά κρίσιμο η οποιαδήποτε συζήτηση να γίνει στο πλαίσιο του Εκτάκτου Συνεδρίου
3. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε συζήτηση για την πραγματοποίηση ή όχι τηλεμαχιών και τη συμφωνία των σχετικών όρων, πιστεύω ότι πρέπει να διεξαχθεί με την αποκλειστική φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής.
Κατόπιν τούτων, θέτοντας προ πάντων την ενότητα της παράταξής μας την οποία θεωρώ ότι όλοι μας υπηρετούμε απαρέγκλιτα, ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος της διαδικασίας και της παράταξης.

Με τιμή,
Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009, στις 5:30' το απόγευμα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα παραστεί στη συνάντηση γυναικών που διοργανώνει η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Παπακώστα, στο ισόγειο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας (Αγ. Κωνσταντίνου 38) στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΡ

Επιστολή προς τα προεδρεία της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, διαμαρτυρόμενος για την άνιση μεταχείριση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΔ από πολλά ΜΜΕ.

Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «η πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι για πολλούς και για τα δικά τους αξιακά κριτήρια είναι γεγονός ασήμαντο έως ανύπαρκτο» και ζητά «αποκατάσταση της αντικειμενικότητας και της αλήθειας» και «την αποφυγή της επανάληψης της ίδιας τακτικής και στο μέλλον».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Για ακόμα μία φορά το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι ενώπιον μίας κατάφωρης αδικίας, όπως άλλωστε γινόταν στο παρελθόν κατά τις προεκλογικές περιόδους των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
Η πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι για πολλούς και για τα δικά τους αξιακά κριτήρια είναι γεγονός ασήμαντο έως ανύπαρκτο.
Η συντριπτική πλειοψηφία όσων αναφέρονται στις υποψηφιότητες που υπάρχουν στην παρούσα στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίζεται στην αναφορά «τριών» υποψηφιοτήτων. Μην αναρωτηθείτε ποιόν αφήνουν εκτός. Προφανώς και είμαι για ακόμα μία φορά «το θύμα» μίας μεροληπτικής εις βάρος μου αντιμετώπισης.
Το ζήτημα δεν είναι όμως μόνο αν θίγομαι ή όχι και αν υφίσταμαι κάποιας μορφής αδικία. Το κεντρικό θέμα παραμένει η παραποίηση της αλήθειας και η μεταφορά στους αναγνώστες των εφημερίδων, στους ακροατές ή στους τηλεθεατές, μίας εικόνας, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Οι λειτουργοί της ενημέρωσης οφείλουν σύμφωνα με όλους τους κανόνες, γραπτούς και άγραφους, ηθικούς και επαγγελματικούς, να παρουσιάζουν την πραγματικότητα, αποστασιοποιημένοι από δικές τους προσωπικές αντιλήψεις, καθώς κυρίαρχος στόχος είναι η εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος, που δεν είναι άλλο από την ενημέρωση του κοινού.
Με βάση τα ανωτέρω, σας παρακαλώ για την αποκατάσταση της αντικειμενικότητας και της αλήθειας να προβείτε σε σύσταση στα μέλη σας για την αποφυγή της επανάληψης της ίδιας τακτικής και στο μέλλον.»

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ 50 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Τις απαιτούμενες πενήντα υπογραφές για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΔ κατέθεσε σήμερα, στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ»

«Πρέπει να κρατήσουμε αναμμένο το κομματικό καντήλι που εδώ και μήνες κάποιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το σβήσουν». Αυτό δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στους τριακόσιους και πλέον φίλους του που βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Porto Palace, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια για τη διεκδίκηση τους αξιώματος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Δικαιώθηκα όταν είπα ότι θα αντιμετωπίσω μηχανισμούς, σημαδεμένες τράπουλες και υπόγεια ρεύματα, όμως δεν κάνω πίσω!» τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παρουσία δημάρχων, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων.

Τοποθετήθηκε ξεκάθαρα όμως και στο θέμα της διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων προέδρων: «Δεν πρέπει να πάμε σε ντιμπέιτ γιατί κάποιοι μόνο κακό θέλουν να κάνουν στην παράταξή μας. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Θέλουν να χαρούν με την εσωστρέφειά μας για να ανεβάσουν τις ακροαματικότητες. Όμως είναι μια εσωκομματική διαδικασία. Ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε στο συνέδριο. Στο κάτω κάτω ο Παπανδρέου, ο Σκανδαλίδης και ο Βενιζέλος έκαναν ντιμπέιτ;».

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ: «ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»



«Σ’ αυτό το συνέδριο πρέπει όλοι μαζί να πούμε φτάνει πια. Να πούμε: Σήμερα επιστρέφουμε στο λαό. Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή. Ζητώ από όλους να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή. Για να ακουστεί η δική τους φωνή. Να ακουστεί η φωνή της αλήθειας, η φωνή της νεολαίας, η φωνή της περιφέρειας, η φωνή της αυτοδιοίκησης. Να ακουστεί μια καθαρή φωνή. Προέρχομαι από το λαό. Νοιάζομαι για το λαό. Αγωνίζομαι για το λαό και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά την επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Porto Palace, με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση γραπτής δήλωσής του στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Σιούφα.

«Γνωρίζω ότι ο δρόμος που διάλεξα είναι δύσκολος. Υποτιμήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου και πέσαμε έξω. Εγώ τιμώ όλες τις υποψηφιότητες αλλά ορισμένοι ας μην υποτιμούν τη δική μου», παρατήρησε ο Νομάρχης, ο οποίος εξήγησε ότι «η πρωτοβουλία να μπω μπροστά, υπηρετεί πρώτα από όλα την ενότητα του κόμματος. Δεν είναι μια πρωτοβουλία διαμαρτυρίας, αλλά διεκδίκησης».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Για τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, που με χαρακτήρισαν ως ‘φερόμενο’ υποψήφιο, ανακοινώνω ότι κατέθεσα και επίσημα στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, την αίτησή μου για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας.
Γνωρίζω ότι ο δρόμος που διάλεξα είναι δύσκολος.
Υποτιμήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου και πέσαμε έξω.
Εγώ τιμώ όλες τις υποψηφιότητες αλλά ορισμένοι ας μην υποτιμούν τη δική μου.
Η πρωτοβουλία να μπω μπροστά, υπηρετεί πρώτα από όλα την ενότητα του κόμματος.
Δεν είναι μία πρωτοβουλία διαμαρτυρίας, αλλά διεκδίκησης.
Οι σημαίες της Νέας Δημοκρατίας πρέπει και πάλι να ξεδιπλωθούν.
ΟΙ πολίτες πρέπει να έχουν άποψη.
Δεν έχω το δικαίωμα να απογοητεύσω κανέναν. Ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στο λαό, να επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες που είναι και η μόνη πηγή δύναμης στη δημοκρατία.
Χαίρομαι που το κόμμα πορεύεται σε ένα ανοικτό συνέδριο, σε ένα συνέδριο μελών και φίλων.
Χαίρομαι που δικαιώθηκαν οι θέσεις μου.
Χαίρομαι γιατί ανοίγουμε τις πόρτες και τις καρδιές μας στο λαό.
Χαίρομαι γιατί δεν θα είναι ένα συνέδριο μόνο διαδοχής, αλλά ένα συνέδριο πολιτικών θέσεων, ιδεολογιών, αρχών και αυτοκριτικής.
Διότι δεν ταιριάζει σε εμάς, στο κόμμα που εδραίωσε τη δημοκρατία στην πατρίδα μας, να βρεθούμε σε ένα συνέδριο ‘βουβό’ και ‘μηχανιστικό’.
Σ’ αυτό το συνέδριο πρέπει όλοι μαζί να πούμε φτάνει πια.
Να πούμε:
Σήμερα επιστρέφουμε στο λαό.
Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή.
Σήμερα ξεκινάμε από μια δημοκρατική, λαϊκή, πατριωτική, κεντροδεξιά, με αξιοπρεπή εθνική πολιτική και φθάνουμε ως το κοινωνικό κέντρο και τις φιλελεύθερες δυνάμεις.
Δεν υποχωρώ λοιπόν, όπως νόμιζαν ορισμένοι, δεν κάνω πίσω.
Δεν σέρνομαι στα πόδια κανενός.
Η ιστορία δείχνει ότι οι ηγέτες υπήρξαν σπουδαίοι όταν δεν έκαναν πίσω, σε κρίσιμες στιγμές.
Ζητώ από όλους να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή.
Για να ακουστεί η δική τους φωνή.
Να ακουστεί η φωνή της αλήθειας, η φωνή της νεολαίας, η φωνή της περιφέρειας, η φωνή της αυτοδιοίκησης.
Να ακουστεί μια καθαρή φωνή.
Προέρχομαι από το λαό.
Νοιάζομαι για το λαό.
Αγωνίζομαι για το λαό και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.
Στις 22 του μηνός θα καταθέσω τον απαιτούμενο αριθμό των πενήντα (50) υπογραφών στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου».

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Με αφορμή την κατάθεση γραπτής δήλωσης στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Porto Palace, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα προβεί σε επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΔ κατέθεσε χθες και τυπικά ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του εκτάκτου συνεδρίου της ΝΔ Δημήτρη Σιούφα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή καταθέτω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όπως προβλέπει το καταστατικό και οι αποφάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου 2009. Σας ενημερώνω, επίσης, ότι στις 22 Οκτωβρίου θα καταθέσω και τις απαιτούμενες πενήντα (50) υπογραφές των συνέδρων.

Με τιμή,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Ύστερα από την υπ’ αριθμ. 215/7.10.2009 απόφαση του Προέδρου του Κόμματος, κατά το άρθρο 12 παρ. 2 του Καταστατικού, την από 16.10.2009 συμφωνία των υποψηφίων για την Προεδρία του Κόμματος και την υπ’ αριθμ. 216/17.10.2009 απόφαση του Προέδρου του Κόμματος, και λαμβανομένης υπόψη της απόφασης των μελών του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας της 7ης Νοεμβρίου 2009 για αναθεώρηση του Καταστατικού, με βάση την ομόφωνη σχετική εισήγηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, με την οποία έγινε δεκτή η πρόταση αναθεώρησης της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου, αλλά και σε συνέχεια της από 3.11.2009 απόφασης της Οργανωτικής Επιτροπής, η εκλογή του Προέδρου του Κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2009 και, αν χρειασθεί επαναληπτική εκλογή, στις 5 Δεκεμβρίου 2009, ακολουθώντας τις διατάξεις του άρθρου 14 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκαν κατά τ’ ανωτέρω.
Με το κείμενο αυτό εξειδικεύεται η σχετική διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου του Κόμματος.

Ι. Ημέρα και ώρα εκλογής και τυχόν επαναληπτικής εκλογής
Ημέρα διεξαγωγής της εκλογής για την ανάδειξη του Προέδρου του Κόμματος ορίζεται η Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7:00' π.μ. έως τις 19:00' μ.μ.. Σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικής εκλογής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, επίσης από τις 7:00' π.μ. ως τις 19:00' μ.μ.. Τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία και στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως της τυχόν διαφορετικής ώρας της χώρας, στην οποία κατοικούν οι ψηφοφόροι.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου του κόμματος, μπορούν ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα από αυτά που υπάρχουν στο σχετικό πίνακα, ανεξάρτητα από τον Δήμο που ψηφίζουν στις Εθνικές εκλογές και ανεξάρτητα από την περιοχή της τοπικής οργάνωσης που είναι ήδη εγγεγραμμένοι – εάν είναι ήδη μέλη του κόμματος.

ΙΙ. Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία
Α. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρισή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών.
Β. Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι – ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια – οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος ως τις 4 Οκτωβρίου 2009.
Γ. Όσοι ψηφίσουν θα καταβάλουν σε μέλος – κατά προτίμηση ταμία – Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος, το οποίο έχει επιλεγεί, το ποσό των δύο (2) Ευρώ.

ΙΙΙ. Διαδικασία ψηφοφορίας
Α. Η εκλογή του Προέδρου γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του Κόμματος, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων και των Κοινοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Β. Κάθε ψηφοφόρος, προσερχόμενος στο χώρο της ψηφοφορίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παραλαμβάνει, εφόσον δεν φέρει μαζί του, έντυπο αίτησης συμμετοχής του στη διαδικασία, το συμπληρώνει και το υπογράφει. (ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ / ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ)
Στη συνέχεια παραδίδει το έντυπο, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητά του, στο χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος, ο οποίος, με βάση τα αναγραφόμενα στοιχεία, αναζητεί και διαγράφει τον ψηφοφόρο από τον εθνικό κατάλογο, δίνοντάς του και τον ειδικό εκλογικό αριθμό του. Περαιτέρω, ο ψηφοφόρος καταβάλλει στο μέλος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης που έχει ορισθεί για τον σκοπό αυτόν το προβλεπόμενο για τη συμμετοχή ή την επιβεβαίωση της συμμετοχής του ποσό και προχωρεί στο μέρος της αίθουσας, όπου βρίσκεται η Εφορευτική Επιτροπή, για ν’ ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Γ. Για την αναγνώρισή του ο ψηφοφόρος επιδεικνύει την ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της οικείας αστυνομικής αρχής ή το διαβατήριο, ακόμη και αν αυτό έχει λήξει ή την άδεια οδήγησής του. Ο Πρόεδρος ή το μέλος της Επιτροπής που έχει αναλάβει τα σχετικά καθήκοντα καταχωρίζει τα στοιχεία του εκλογέα στην κατάσταση των ψηφισάντων, αφού επιβεβαιώσει ότι έχει προηγουμένως καταβάλει το προβλεπόμενο κατά τ’ ανωτέρω ποσό της επιβεβαίωσης ή απόκτησης της ιδιότητας του μέλους για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία.
Σε κάθε ψηφοφόρο παραδίδεται φάκελος, ο οποίος έχει σφραγισθεί και μονογραφηθεί από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Στη συνέχεια του παραδίδονται τα ψηφοδέλτια, με την υπενθύμιση ότι δεν τίθεται σταυρός προτίμησης. Ο ψηφοφόρος αποσύρεται στο παραβάν, επιλέγει το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του, το τοποθετεί στο φάκελο, σφραγίζει το φάκελο και τον ρίχνει στην κάλπη. Ο ψηφοφόρος αποχωρεί, αφού παραλάβει τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία του και υπογράψει στην κατάσταση των ψηφισάντων.
Δ. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απαγορεύεται η παραμονή στους οικείους χώρους άλλων προσώπων, πλην των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής – συμπεριλαμβανομένων των αναπληρωτών τους - του υπευθύνου για την εγγραφή ή επιβεβαίωση της εγγραφής των μελών, του προσώπου που είναι επιφορτισμένο με την είσπραξη του τέλους συμμετοχής και του ή των χειριστών της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

IV. Εκλογή Προέδρου του Κόμματος
Α. Πρόεδρος του Κόμματος εκλέγεται όποιος από τους υποψήφιους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Β. Σε περίπτωση που ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων και εφαρμόζονται και σ’ αυτήν αναλόγως όλες οι διατάξεις που διέπουν τον τρόπο διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας. Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα του εκλέγειν έχουν μόνον όσοι επιβεβαίωσαν την εγγραφή τους ή ενεγράφησαν ως μέλη του Κόμματος κατά την πρώτη ψηφοφορία, και μάλιστα αποκλειστικώς και μόνο στο ίδιο εκλογικό τμήμα που είχαν προσέλθει κατ’ αυτήν. Σε κάθε εκλογικό τμήμα η κατάσταση ψηφισάντων της πρώτης ψηφοφορίας αποτελεί τον εκλογικό κατάλογο της επαναληπτικής ψηφοφορίας.


Αίτηση Επαναβεβαίωσης / Εγγραφής Μέλους:

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να ανοίξετε την αίτηση, να την εκτυπώσετε και στη συνέχεια να τη συμπληρώσετε


ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΑ

2310271151, 2310271395, 2310271801, 2310271230,
2310231095, 2310231047, 2310231084, 2310231088, 2310231029

 ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" στον Άκη Παυλόπουλο, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη


Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ" στον Μιχάλη Κωτσάκο, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη


Συνέντευξη στο blog "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ", Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009


κάντε κλικ πάνω στο link (σύνδεσμο) για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη


Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ" στο Νίκο Οκονόμου, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009



 κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη


Συνέντευξη στην εφημερίδα "REAL NEWS" στη Μαριάνα Πυργιώτη, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009



κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη


Συνέντευξη στην εφημερίδα "Η ΑΞΙΑ" στον Γιάννη Κουρτάκη, Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη


Συνέντευξη στην εφημερίδα "FREE SUNDAY" στη Ρίτσα Μπιζόγλη, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη


Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στον Δημήτρη Γκάτσιο, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009


κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη


Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" στην Κατερίνα Κατσαβού, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009


κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε αναλυτικά την συνέντευξη